Leuvense bedrijven lopen, wandelen en eten op RESEARCHRUN™ voor een duurzame toekomst

Op donderdag 12 september wordt in het Research Park in Haasrode de achtste editie van RESEARCHRUN™ georganiseerd. Bedrijven uit het Research Park lopen, wandelen en netwerken er in het kader van een duurzame toekomst. De loopwedstrijd is traditioneel een leuke ploegenformule, en voor de niet-lopers is er ook een wandeltocht.

Samen sporten is teambuilding

Samen sporten verbindt. De hiërarchie van de werkvloer vervalt tijdens het sporten. Ontspanning, inspanning, plezier en zweten wordt samen gedeeld. Je leert er elkaars sterktes, zwaktes en inspanningen waarderen. Op RESEARCHRUN™ wordt er gelopen in groep. Dat creëert een team spirit. Bedrijven die sporten worden gekenmerkt door een heel frisse en collegiale sfeer, maar ze willen net als tijdens het samen sporten samen doelen bereiken, ook professionele doelen.

Gesteund door VDAB

VDAB is hoofdsponsor van RESEARCHRUN, en daar hebben ze zo hun redenen voor. “Het event sluit perfect aan bij de nieuwe campagne van VDAB ‘En alles beweegt’, zegt Elien Van Leeuw. “Als arbeidsmarktregisseur zet VDAB haar partners, werkenden, werkgevers en werkzoekenden in beweging, deze keer ook letterlijk.


VDAB Vlaams-Brabant neemt al voor het derde jaar deel aan de Researchrun en is dit jaar ook partner van het event. Het afgelopen jaar is er binnen VDAB ook figuurlijkveel beweging geweest: een nieuwe contactstrategie, nieuwe sectorale teams, … Inzetten op welzijn, duurzaam ondernemen en sport is in tijden van verandering erg belangrijk. De VDAB-ambassadeurs van het team ‘Gezond werken’ organiseren over de hele provincie acties die daarop inspelen en scharen zich dan ook met veel enthousiasme achter RESRESEARCHRUN™! Het biedt de medewerkers, naast een gezonde portie sport en ontspanning, de mogelijkheid om hun netwerk uit te bouwen en het Researchpark in beweging te zetten.

RESEARCHRUN™ wordt gehouden op de terreinen van de UCLL, aansluitend aan de werkuren, ideaal om er na het werk met de deelnemende en supporterende collega’s naartoe te trekken. Na het sporten vormen de receptie en walking dinner de ingrediënten voor een leuk en lekker teambuilding- en netwerkmoment met collega’s uit het Research Park.6

Duurzaamheid, ook in het HR-beleid

Duurzaamheid is meer dan CO²-uitstoot. Ook personeelsbeleid hoort daarbij. Gezond, dynamisch en gemotiveerd personeel, welke werkgever wil dat niet? Het is exact wat je creëert door beweging en gezonde voeding. Een duurzame inzetbaarheid van gezonde werknemers in een duurzame werkomgeving, dat is het doel van RESEARCHRUN™.


Bart Delobel, sportcoach van Fitter&Fitter en mede-organisator van RESEARCHRUN™: “Fitter&Fitter wil de wereld fitter en gezonder maken. We geloven in een betere wereld door de mensen gezond te laten bewegen. Een gezonde en fitte bevolking vormt een hoeksteen van een duurzame toekomst, ook op het werk. Het verbetert de teamgeest en de productiviteit en doet het aantal langdurige zieken, zowel fysiek als mentaal, dalen. Fitter&Fitter geeft reeds aan verschillende bedrijven sport en beweging, ook in het Research Park. Met het event RESEARCHRUN™ willen we alle bedrijven aanzetten om te bewegen. Onze droom is om het hele bedrijventerrein het hele jaar door samen te laten sporten.”

Wandeling met aperitief

Omdat niet iedereen kan of wil lopen is er naast de loopwedstrijd ook een wandeltocht van 6km. Op deze wandeltocht krijg je een lekker aperitief voorgeschoteld. De wandeling loopt deels samen met het loopparkoers, zodat de wandelaars hun collega’s tijdens hun loopwedstrijd kunnen aanmoedigen.

Walking Dinner optioneel

Na het evenement volgt een prijsuitreiking met receptie en walking dinner. RESEARCHRUN gaat prat op een duurzame catering, met lokale producten, bereid met steeds aandacht voor het milieu.

Ten voordele van kankerbehandeling

Sport en bewegen leidt naar mentale en fysieke gezondheid. Dat is één van de fundamenten bij KanActief, dat elk jaar met enkele ploegen met ex-kankerpatiënten deelneemt aan RESEARCHRUN™. Het team van Prof Daan Dierckx begeleidt kankerpatiënten in hun behandeling. Sport geeft de patiënten meer mentaal en fysiek weer energie. Een deel van de opbrengst van RESEARCHRUN™ gaat rechtstreeks naar KanActief.